بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی تأثیر اجرای قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» بر خراسان رضوی | سایه‌روشن یک قانون تازه‌نفس قیمت جهانی طلا امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش نرخ پیاز و سیب‌زمینی ارزش سهام عدالت امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) چقدر شد؟ + جدول تورم مسکن در فروردین ۱۴۰۴ به ۴۰ درصد رسید سرانه مصرف لبنیات همچنان پایین | گزارش شهرآرانیوز از راهکار‌های جبران کمبود مصرف لبنیات در سفره‌های مردم رشد قیمت اونس طلای جهانی در پی درگیری ترامپ و رئیس بانک مرکزی آمریکا پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

زنگ خطر بازار کالا‌های اساسی به صدا درآمد | قیمت شکر افزایش می‌یابد؟

  • کد خبر: ۲۹۶۲۹۲
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
زنگ خطر بازار کالا‌های اساسی به صدا درآمد | قیمت شکر افزایش می‌یابد؟
در روز‌های اخیر بحث‌هایی در رابطه با افزایش نرخ ارز نیمایی و به تبع آن جهش قیمت برخی کالا‌های اساسی نظیر قند و شکر مطرح شده است. حال باید دید برای حل این مشکل چه اقداماتی باید صورت بگیرد؟

به گزارش شهرآرانیوز، شکر یکی از مهم‌ترین کالا‌های اساسی است و نقش مهمی در سبد خرید خانواده‌های ایرانی و حتی برخی مشاغل دارد، در نتیجه بازار این محصول و قیمت شکر هم اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

در طول یک سال اخیر بازار این محصول نوسانات قیمتی متعددی را پشت سر گذاشته، اما حالا گمانه‌زنی‌هایی درباره افزایش مجدد قیمت شکر تا پایان سال مطرح شده است.

حال باید دید که علت این گمانه‌زنی‌ها چیست و چه تأثیری بر قدرت خرید مردم و برخی مشاغل دارد؟

گمانه‌زنی‌ها از کجا آغاز شد؟

حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، طی یک مصاحبه تلویزیونی در شبکه تهران، درباره افزایش قیمت برخی کالا‌ها نظیر حبوبات، لبنیات، قند، شکر و ... به بحث پرداخت.

وی در این مصاحبه درباره سیاست بانک مرکزی درباره افزایش نرخ ارز نیمایی توسط بانک مرکزی عنوان کرد: درحال حاضر نرخ ارز نیمایی ۴۰ هزارتومان است و بانک مرکزی قصد دارد تا پایان سال این نرخ را به ۵۵ هزارتومان برساند. این اتفاق می‌تواند قیمت کالا‌های اساسی و سفره مردم را تحت تدثیر قرار دهد.

او افزود: به طور مثال در حال حاضر قند به قیمت ۴۸ هزارتومان به فروش می‌رسد. اما با سیاستی که بانک مرکزی در پیش گرفته و دولت هم از آن حمایت می‌کند، قیمت این محصول به ۸۰ هزار تومان می‌‎رسد. همچنین با ادامه این روند قیمت شکر هم به ۷۰ هزارتومان به ازای هر کیلوگرم افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: البته یک قیمت نسبی هم وجود دارد که سایر کالا‌ها به نسبت آن کالا رشد قیمت خواهند داشت. درباره افزایش قیمت قند و شکر، در صورت اجرای این سیاست قیمت کالا‌هایی نظیر شیرینی و شکلات هم افزایش می‌یابد و قیمت شیرینی از ۱۳۰ هزارتومان به ازای هر کیلوگرم به ۱۵۶ هزارتومان می‌رسد.

مسیر قیمت قند و شکر در یک سال اخیر

قیمت قند و شکر در طول یک سال اخیر نوسانات متعددی را پشت سر گذاشته است. خرداد ۱۴۰۲ بود که قیمت شکر سیر صعودی به خود گرفت و در آبان همان سال به دلیل توزیع مناسب شکر در بازار قیمت‌ها کاهش یافت. در اردیبهشت سال جاری قیمت‌ها مجدد روند صعودی به خود گرفت و با ۵۱ درصد رشد همراه بود.

راه‌اندازی سامانه بازارگاه به عاملی برای افزایش مجدد قیمت شکر تبدیل شد. زیرا از آنجایی که اتحادیه بنکداران محور اصلی توزیع کالا بود، در این سامانه دیده نشد. به دلیل نامشخص بودن منبع تأمین شکر، قیمت شکر افزایش پیدا کرد.

در اوایل مهرماه سال جاری هم حسین فرهادی، سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی، اعلام کرد که اشتباه دولت در قیمت‌گذاری و عرضه این محصول باعث شده تا شکر با قیمتی بالا به دست مصرف‌کننده برسد.

غلام‌حسین بهمنی، دبیر پیشین انجمن کارفرمایی تصفیه‌کنندگان شکر هم درباره وضعیت بازار شکر عنوان کرد: وضعیت عرضه شکر در بازار مناسب است، اما به دلیل کاهش واردات، قیمت شکر سیر صعودی به خود گرفته است.

تأثیر افزایش قیمت شکر بر کالا‌ها و مشاغل

شکر یکی از کالا‌های اساسی است که افزایش و یا کاهش قیمت آن می‌تواند بر قیمت کالا‌ها و حتی مشاغل مختلف تأثیرگذار باشد. چراکه قیمت برخی کالا‌ها به صورت نسبی تعیین می‌شود. افزایش قیمت شکر منجر به رشد قیمت محصولاتی نظیر انواع کیک و شیرینی، شکلات و ... می‌شود. به دلیل این افزایش قیمت‌ها، از قدرت خرید مردم کاسته می‌شود و کارخانه‌ها تولید کیک و شکلات، شیرینی‌فروشی‌ها و ... تحت تأثیر قرار می‌گیرند و با کاهش تقاضا از سوی مردم مواجه می‌شوند.

راهکار حل این مشکلات چیست؟

یکی از راهکار‌هایی که برای این مشکل وجود دارد، تغییر سیاست‌های دولت و بانک مرکزی است. چراکه این سیاست‌ها نه‌تن‌ها به معیشت مردم و مشاغل کمکی نمی‌کند، بلکه به آنها آسیب هم وارد می‌کند. همچنین باید به جای ارز دونرخی، ارز تک‌نرخی وجود داشته باشد. چراکه نظام ارز دو یا چند نرخی سال‌هاست که منسوخ شده است. با تغییر سیاست‌ها می‌توان به بهبود وضعیت معیشتی مردم امیدوار بود.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->